Kulturelt Samråd er indgået et samarbejde med Thisted Kommune om at optræde som værter af den nordiske kulturfestival no\\art, som finder sted den 13.-15. august.

No\\art er en mellemfolkelig kulturfestival, hvor vores lokale kulturmiljø har samlet sig omkring det nordiske som et tema og præsenterer kommunens kulturelle og kunstneriske rigdom. 

Som besøgende møder du både Kulturelt Samråds medlemmer og professionel nordisk kunst inden for musik og scenekunst. Der er blevet inviteret nordiske kunstnere, der skal arbejde side om side med udvalgte lokalt tilknyttede kunstnere. Dette gør, at du vil blive mødt af en helt unik kulturfestival med både en nordisk og en lokal dimension.

Programmet foreløbigt:

  • Lørdag aften den 13. august: Optakt til festival med kulturelle indslag af både lokale og nordiske aktører.
  • Søndag den 14. august fra kl. 10.30-18.00: Vi åbner et ”kulturmarked” med både opvisninger og åbne workshops mm., hvor festivalens gæster kan gå på opdagelse.
  • Mandag formiddag den 15. august kl. 9.30-13.00: Der afholdes en minikonference med faglige oplæg og workshops med det formål at drøfte fælles udfordringer, hente inspiration og skabe netværk på tværs.
  • Mandag eftermiddag mellem 15.00-18.30: Festivalen afsluttes med korte kunstneriske indslag på scenen på Store Torv. Borgmester Lene Kjelgaard Jensen holder i den anledning en tale.

Baggrund for festivalen:

Thisted indgår i et nordisk venskabsbysamarbejde sammen med Uddevalla i Sverige, Mosfellbær på Island, Loimaa i Finland samt Skien i Norge. Samarbejdet er den første venskabsbysforbindelse i Norden og fejrede i 2014 75 års jubilæum, og Thisted Kommune har i 2016 værtskabet for det Nordiske Venskabssamarbejde.

Navnet ”No\\art” er en forkortelse for ”Nordic art” og samtidig et ordspil, idet festivalen netop skal skabe udveksling og dialog om kunst og kultur med en nordisk dimension blandt Thisted Kommunes venskabskommuner. 

Vil du høre mere…

Så, ring eller skriv til kulturkonsulent Jennifer Strohmeyer på 9917 4148 eller jks@thisted.dk, hvor I sammen kan drøfte muligheder og vilkår.

På vegne af

Kultur- og fritidsafdelingen

Jennifer Kerstin Strohmeyer  
Kulturkonsulent