Museum Thy

Museum Thy er museum for hele Thy og har afdelinger i Thisted, Heltborg, Agger, Vorupør og Øsløs.

Desuden er der magasiner og værksted i Vang (Mellemvej 18).

Thisted Museum er den ældste afdeling og rummer museets administration. Adressen er Jernbanegade 4, en villa opført i 1924 af kaffegrosserer Spangberg. Museet udmærker sig ved en udsøgt samling af oldtidsfund, bl.a. fem guldbåde ud af et fund på 100. Desuden er der udstillinger om købstadens historie og om Thys landbokultur. Digteren J. P. Jacobsen og skolemanden Christen Kold har hver deres mindestue,

Heltborg Museum, Skårhøjvej 15, blev oprettet som afdeling i 1991 og er en spændende blanding af kunst og kulturhistorie. Kunstudstillingen er bygget op om et stort antal kunstværker af maleren Jens Søndergaard. Desuden er der mindestue for hjemstavsdigteren Hans Bakgaard. Uden for museet er der opført en rekonstruktion af en jernaldergård.

Vorupør Museum, Vesterhavsgade 21, er indrettet i et bådeværft. Her er maskinerne bevaret, og her fortælles historien om fiskerlejets historie.

Fiskerhuset i Agger har adgang fra Blåbærvej. Husets historie går tilbage til 1700-tallet, og de små, lavloftede rum vidner om byggeskik og levevilkår ved Vestkysten.

Skjoldborgs Hus i Øsløs, Skippergade 6, er forfatteren Johan Skjoldborgs barndomshjem.

Oplysninger

Jernbanegade 4,
7700 Thisted
http://www.thistedmuseum.dk
Navn: Jytte Nielsen
E-mail: jytte@thistedmuseum.dk
Telefon: 9792 0577

Beskæftigelser

  • Kulturhistorie
  • Kulturaktivitet
  • Museum
Museum Thy
Arrangementer fra Thy 360
Alle arrangementer