Thy Højskole

Thy er længslernes land.

Her fødes drømme, som vækkes og vokser af vilje og virkelyst.

Vi drømmer om en højskole, der bygger på et møde med Thys enkle, smukke og storladne skønhed, og med den kultur, der er vokset frem i mødet mellem mennesker og natur.

Et ophold på Thy Højskole skal give anledning til tanker om livets storhed og enkelthed, til aktiviteter i naturen, og til indsigt i nødvendigheden af en bæredygtig tankegang og levevis.

Ideen til Thy Højskole opstod i foråret 2015, hvor man kunne se unge fra hele landet kombinere en HF med det at surfe og bo sammen på et gammelt badehotel i Klitmøller, en kombination der på mange måder minder om et højskoleophold. Efter et stormøde, hvor ideen om Thy Højskole blev præsenteret og fandt støtte, afholdtes den stiftende generalforsamling d. 5. november 2015.

Siden 2015 har man set på mulighederne for, hvor selve højskolen kan placeres. Kravet til bygningen er, at den skal leve op til de nyeste bæredygtighedskrav, ligge i umiddelbar nærhed af Nationalpark Thy og i øvrigt leve op til de lovmæssige krav der er for at drive højskole.

Der blev udarbejdet et grundigt prospekt for at omdanne det gamle Hanstholm Rådhus til højskole – med fondsstøtte – men projektet kunne ikke gennemføres.

I foråret 2017 stillede Thisted Kommune en byggemodnet grund til rådighed. Grunden er placeret på skrænten i Hanstholm, med en enestående udsigt over nationalpark Thy, og i sommeren 2017 bevilligede Thisted Kommune et beløb til udarbejdelse af en fondsansøgning til selve byggeriet.

Status i det tidlige forår 2018 er, at der er lagt sidste hånd på fondsansøgningen, og der er ved at blive taget kontakt til de første fonde.

Sideløbende bliver der udarbejdet en ansøgning om godkendelse af Thy Højskole til tilskud til Kulturministeriet.

Hvis fondene stiller sig positivt, er håbet at Thy Højskole starter i august 2020.

Oplysninger

Munkevej 9,
7700 Thisted
https://thy-hoejskole.dk
Navn: Jens Otto Madsen
E-mail: info@thy-hoejskole.dk
Telefon: 61 73 79 98

Beskæftigelser

  • Højskole
  • Undervisning
Thy Højskole
Arrangementer fra Thy 360
Alle arrangementer