Klitmøller "Garage"- Festival takker for tilskud fra kulturpuljen!

Lørdag 1. september løb den første festival af sin art, af stablen rundt omkring i hele Klitmøller!

Fra tidlig formiddag var der aktivitet med opbygning af scene, opsætning af lys og lyd, og indretning af backstage og barer i Kassehuset. Samtidigt fik de tre værter i garagerne udleveret snacks, slik, øl og vand til deres " backstage" i eget hjem :-)

Familierne tog imod kunstnere, fik dem indlogeret og fik lavet lydprøver frem til festivalstart.

Første koncert på Strandfogedvej 10, hos Mette & Jens, blev åbnet af Spillestedsleder Kennet Bøgehøj, som bød velkommen og præsenterede det første hemmeligtholdte band; Esben Kronborg.

Esben havde taget en god ven med, og som duo fik de charmeret dem ind i Mølboernes hjerter med gode sange og en ydmyghed som man i hvert fald ikke ser på tv.

Publikum blev, godt hjulpet af det gode vejr, ved at strømme til, fra små 30-40 ved koncertstart, til på den gode side af 100 tilhørere ved slutningen.
Næste stop var hos Marianne & Peter på Vestermøllevej. Publikum slyngede sig videre i gaderne ...

Her var der proppet med mennesker, både i have, hos naboerne, i indkørslen og på vejen. Maja & De Sarte Sjæle spillede godt 45 minutter, og selvom publikum ikke vidste at netop dette band kom, så var der mange der kunne synge med. 150 gæstede garagen, og de fulgte igen med videre ...
Sidste stop i garager var hos Anette på Ørhagevej. Nu var der dømt garage-rock!

The Courettes, en duo med udgangspunkt i den støjende, skraldede og pumpende garage-rock. Knapt 200 publikum fyldte hele plænen og stod som pakket omkring den energiske duo.

Der blev takket af for garagedelen, og budt velkommen senere i Kassehuset med første koncert kl. 20.

I kassehuset var der dækket op til en god aften! Barerne var klar kl.19, og dørene blev åbnet for publikum. Men de lod vente på sig - De hyggede sig i haver, på stranden, på terrasser og på det lokale værtshus, hvor de fik fordøjet de mange indtryk fra garagekoncerterne.

Kl.20 gik Pacific Swell på foran vel 20 tilhørere. Men der gik kun få minutter inden gulvet foran scenen gyngede og dansede. Hurtigt blev der fyldt op med publikum, og barpersonalet fra Lystfiskerforeningen fik for alvor travlt.

Palace Winter tog over fra scenen 21.15, og de leverede en fantastisk koncert, hvor de hurtigt viste at der er tale om en band med internationalt potentiale! Wow!

Som perfekt afslutning blev de 198 betalende (200 i salg) underholdt af medrivende toner fea pladespillere, leveret af Ras Money. Det fortsatte med fyldt dansegulv til Kl.01.00 hvor der blev sagt tak for i aften, og tak for en fantastisk Festival.

Spillestedet Thy