For at sætte positivt fokus på de kommuner der skaber de bedste vilkår for amatørkulturen, uddeler DATS – landsforeningen for dramatisk virksomhed og AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd igen prisen ”Årets AmatørKulturKommune.” Prisen uddeles til et stort awardshow i forbindelse med Kulturmødet på Mors 2016.

Prisen for Årets AmatørKulturKommune gives til den kommune, der via en ekstraordinær indsats arbejder for at forbedre og forny amatørkulturens udfoldelsesmuligheder og levevilkår lokalt. En kommune kan f.eks. indstilles for at skabe gode rammer for amatørmusikken eller -teatret, for at have en nytænkende politik på amatørkulturområdet, eller for at have lavet et nyt banebrydende projekt. Det kan også være for noget helt fjerde, som kan skabe inspiration andre steder – alle forslag er velkomne. Som en særlig bonus udlodder DATS og AKKS en præmie på 8000 kroner til de personer eller foreninger, som har indstillet den endelige vinderkommune.


”Med 130.000 foreningsorganiserede amatører spiller amatørkulturen en væsentlig faktor i forhold til at skabe fællesskab, kultur og identitet lokalt. For at det kan lade sig gøre, er samarbejdet med den lokale kommune essentielt, og det vil vi gerne sætte fokus på,” forklarer Susan Fazakerley, Sekretariatetsleder ved AKKS, om projektet.

For andet år i træk uddeles prisen i et samarbejde med Kulturmødet Mors:
”Vi er rigtig glade og stolte over, at også det frivillige kulturliv bliver repræsenteret, når det danske kulturliv samles på Mors denne sommer. Det er vigtigt for en helhedsforståelse af det danske kulturelle landskab, at vi både ser på egendeltagelse i kulturen samt på det spirende vækstlag, som vores organisationer repræsenterer,” understreger formand i DATS, Pia Bredow.

Både enkeltpersoner og foreninger kan indstille en kommune til og med d. 23. maj 2016. Du indstiller ved at sende en mail til lene@dats.dk med min. 10 linjer og max. 1 sides tekst (+ evt. bilag og billedmateriale), hvor du beskriver, hvorfor du/din forening indstiller den pågældende kommune. Derudover kan du også indstille ved at skrive en kommentar på enten DATS’ eller AKKS’ Facebook side. Alle indstillinger vil blive behandlet ens.

I maj udvælges tre kommuner af en kompetent jury, og den endelige vinder bliver afsløret i forbindelse med Kulturmødet Mors i august til et festligt og farverigt awardshow.

Foto til DATS PR 01)

Pressekontakt:
Har du yderligere spørgsmål til projektet så kontakt:
Lene Grønborg Poulsen, kommunikationsmedarbejder, tlf.: 30244925, mail: lene@dats.dk

Tidligere vindere af Årets AmatørKulturKommune

2015: Sønderborg kommune (uddelt på Kulturmødet, Mors)
2014: Frederiksberg kommune (uddelt på Folkemødet, Bornholm)

Fakta om DATS:
  • DATS er en landsdækkende teaterorganisation, der arbejder lokalt, regionalt og på landsplan for at styrke og udvikle teater i Danmark.
  • DATS fremmer og støtter teatervirksomhed, herunder projekter der bidrager til samfundsdebatten, styrker ytringsfriheden og skaber dialog på tværs af sociale, etniske, religiøse og kulturelle skel.
  • DATS varetager enkeltmedlemmers, sceners, gruppers og institutioners teater- interesser. I alt er der ca. 50.000 aktive amatørteaterfolk i alle aldre landet over.
  • DATS yder tilskud til kurser og opførelser, arrangerer festivaler, konferencer og uddannelsesforløb samt formidler teaterkontakt nationalt og internationalt.
  • www.dats.dk

Fakta om AKKS:

  • Amatørernes Kunst & Kultur Samråd (AKKS) består af 22 organisationer, der på amatørniveau arbejder inden for musik, sang, foto og dans.
  • De har alle som mål at fremme den aktive deltagelse i den udøvende kunst og er baseret på det frivillige engagement og foreningsformen.
  • Tilsammen repræsenterer de mange tusinde aktive amatører, hvoraf halvdelen er børn og unge.

DATS

      

Amatør