Kulturpris 2020

Thisted kommunes Kulturpris uddeles hvert år til en forening, institution eller aktør, der har ydet en fremragende indsats.

Prisuddelingen finder sted i Kultursalen.

Kulturprisen uddeles i et samarbejde mellem Kulturelt Samråd og Thisted Kommune. I 2019 blev Thisted Kommunes Kulturpris uddelt for ottende gang.
Kulturprisen bliver uddelt 28. august, 2020 i Kultursalen og det ligger som afslutning af Thy til Kultur, der kører hele uge 22.

Hvem kan få Kulturprisen?

Kulturprisen gives til kulturelle ildsjæle, der har ydet en indsats inden for billedkunst, drama, musik eller andet kunstnerisk område, og som samtidig tager initiativer, igangsætter og inspirerer på det kulturelle område.

Vi søger flere kandidater til årets kulturpris og opfordrer alle til at indsende kanditater til Kulturelt Samråd.

Fristen for indsendelse af kandidater er senest onsdag 5. august, 2020 og forslagende sendes til Kulturel Samråds forkvinde Anette Bjørndahl ab@thisted.dk eller Helle Toftdahl Olesen htol@thisted.dk kulturkonsulent Thisted Kommune.

Har du lyst til at vise flaget?

Hvis man har lyst til at vise flaget d. 28. august, er der mulighed for at udstille – agere – eller andet fredag eftermiddag.
Vi opfordrer derfor både foreninger og enkeltpersoner til at komme med forslag til en kulturel og/eller kunstnerisk aktivitet, som kan give publikum og hele arrangementet en ekstra dimension.

Send en mail til samme kontaktpersoner som ovenfor og fortæl om, hvad du eller I har i tankerne: Kulturel Samråds forkvinde Anette Bjørndahl ab@thisted.dk eller Helle Toftdahl Olesen htol@thisted.dk kulturkonsulent Thisted Kommune.

Til de fremragende og modige

Skulpturen, som gives til årets kulturelle ildsjæl, er skabt af kunstneren Zoran Luka, der i mange år var en aktiv del af Kirsten Kjær Museum. For at blive udvalgt som prismodtager skal man have:

  • Ydet en fremragende amatør- eller professionel indsats inden for billedkunst, drama, musik eller et andet kunstnerisk område.
  • Været med til at fremme og synliggøre kulturelle aktiviteter i Thisted Kommune.
  • Udvist kulturelt mod og nytænkning.
  • Taget initiativer og virket som igangsætter og inspirator på det kulturelle område.

Sidste år gik prisen til bandet Jonah Blacksmith