Tildeling af kulturpuljemidler 1. kvartal 2021

På bestyrelsesmødet d. 06.04 blev indkomne ansøgninger om kulturmidler drøftet, og alle ansøgere fik en positiv tilbagemelding.

Vi har tildelt støtte til følgende:

Foreningen Thy Alive søgte om 10.000 kr til en unik Thy- koncert
Koncerten tager gæsterne på oplevelse i det Thy'ske landskab. ”Denne koncert skal være et samlingspunkt og en kunstnerisk gave til alle interesserede – og forhåbentlig indstifte en ny tradition for de næste mange år". 
Om koncerten ”Ganger i den historiske kanonstilling ved Museumscenter Hanstholm ”: Den storslåede og historiske betonkonstruktion skal agere rå rammesætning for en koncert i Hanstholm, der forener det lokale stjerneskud Ganger med det åbne landskab de er fostret af.

Kulturelt Samråd bevilgede 10.000 kr til projektet.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Tammy Vibberstoft søgte om 4.000 kr til performanceforestillingen FÆRØFEJRING.

En performanceforestilling, som fejrer den dansk-færøske forbindelse og ansporer publikum til at reflektere over tilhørsforhold, ophav og national identitet. Forestillingen er en ceremoni, der har indslag af både film, musik, historiefortælling og poesi.

Kulturelt Samråd bevilgede 4.000 kr til projektet.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ronja Rockstar ansøgte om 5.000 kr til ROCK OG LÆR

Ronja Rockstar vil producere 4 nye videoer, der har til hensigt at hjælpe børn til at lære grundlæggende og værdifulde færdigheder : at børste tænder, rydde op, sortere skrald og lign. Emnerne er valgt blandt seernes egne ønsker og ideer. Videoerne vil blive udgivet til fri afbenyttelse af børn, pædagoger, lærere og forældre på Ronja Rockstars Youtube-kanal.

Kulturelt Samråd bevilgede 5.000 kr.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Thisted Teaterkreds og Kulturrummet ansøgte om 10.000 kr til teaterforestillingen VALKYRIENS KAMP i Kulturrummet.

Forestillingen er en ny dansk musikforestilling om Thit Jensen. Fortællingen om Thit Jensen er fortællingen om den moderne kvindes frigørelse i politisk, kunstnerisk og seksuel forstand.

Forestillingen skal øge det samlede teaterudbud i Thy.

Kulturelt Samråd bevilgede 8.000 kr.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kirsten Kjærs Museum ansøgte om 10.000 kr til INTERVENTIONER I NORDISKE LANDSKABER

I samarbejde med kirsten Kjærs museum skaber nordiske kunstnere temporære værker i og af natur i museets tilhørende naturområder i perioden 24. -31. juli 2021.

Det er desuden målet at styrke og videreudvikle det kollegiale netværk , der opstod i 2019 med deltagelse i Kjerringø land Art Biennale.

Kulturelt Samråd bevilgede 10.000 kr.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tidligere på året blev Thy Sangskole bevilget støtte på 10.000 kr. til projektet ”Kor fra Hav til Fjord”.

Beskrivelse: Online kursus med korundervisning og sangtræning over 16 aftener. Thy Sangskole er vært. Der undervises af lokale korledere samt sang- og stemmetrænere fra kor rundt i landet. 
Formål: at få trænet stemmen og kroppen, vidensdeling, ny viden til teknik og øvelser til opvarmningen, fri mulighed for nye korsangere at afprøve korsang skabe kontakt til nye korsangere m.m.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

De bevilgede midler til ovenstående projekter kommer til udbetaling efter arrangementets afholdelse og indsendelse af regnskab.

De bevilligede midler stammer alle fra restpuljen for 2020, hvor en del arrangementer grundet Corona blev aflyst.

Derfor – søg endelig til nye og spændende kulturelle tiltag i Thy gældende for året 2021.

Der er stadig midler at hente!

Næste frist er ultimo juni.